TURISTINFORMASJON

GÅTURER FRA CAMPINGPLASSEN

FOLKESTIEN / LAUVDALSFJELL / TORGRIMSFJELL

Disse tre turene har samme utgangspunkt - Folkestien. Folkestien starter ved Nissedal Kirke, der du ser skilting og blåmerket løye til Folkestien. Etter 1,5 km kan du velge første avstikker til Lauvdalsfjellet*, eller fortsette videre på Folkestien. Her flater løypa noe ut, før det igjen blir kupert frem til 2,4 km, der du igjen kan ta en avstikker til Lauvdalsfjellet. Etter 3 km. er det skiltet til Torgrimsfjell, samme retning og sti som Folkestien. 


Fra Torgrimsfjell (3,5 km) fortsetter Folkestien nedover. Etter 4 km. er det for tiden dårlig merket - hold til høyre ved rød brøytestikke, følg traktorvei. Du tar en liten snartur innom bilveien til Kyrkjebygdheia, før en ny avstikker leder deg tilbake til Nissedal Kirke. Turen er totalt på ca. 5,8 kilometer.

* Turen til Lauvdalsfjell er bratt - ca. 400 høydemeter. Fra campingen og opp til Lauvdalsfjell er det 2,9 kilometer, der de siste 1,4 kilometerne har solid stigning! 1,8 kilometer etter toppen forsvinner også løypemerkingen. Følg traktorvei "rett frem" - da kommer du til bilveien som går til Kyrkjebygheia. Den følger du tilbake til campingplassen. Turen er på ca. 8,8 km. 

I nærområdet

På campingplassen er det en liten lekeplass for de minste.

I nærområdet innenfor 2-3 minutters gange finner du døgnåpen (!) butikk med dagligvarer, samt bensinpumper. I dette området finner du også et variert aktivitetstilbud for både barn og voksne. Det er fotballbane, ballbinge, skatepark, sandvolleybane og nå også en helt ny utendørs trenings- og aktivitetspark.

Kyrkjeneset camping er også et flott utgangspunkt for Nissedal kommune sine mange utflukter. Naturen er en attraksjon i seg selv med muligheter for alt fra fjellklatring, toppturer og stisykling til museumsbesøk eller besøk hos den lokale smeden eller bonden. Og sist men ikke minst er Kyrkjeneset camping en ypperlig plass for rekreasjon, lek og moro.

Visit Telemark - visittelemark.no
Visit Telemark - visittelemark.no

Nissedal og omegn

Jettegrytene i Nissedal, dette utrolige flotte naturfenomenet, finner du helt sør i kommunen, ved den vesle bygda Eikhom, en mil fra Telemarksvegen. Du bruker 54 minutter med bil fra Kyrkjeneset. 

Bildet er hentet fra visittelemark.no / Foto: Simona van Tunen


Fra Hægefjell (1021 moh.)
Fra Hægefjell (1021 moh.)

Nissedal og områdene rundt kommunen har en rekke fantastiske naturpærler i storslått natur. Bare i nærområdet rundt Kyrkjeneset kan du nå flere fine topper, og med bare noen få minutter i bil kan du nå enda flere magiske utsiktspunkter. Sjekk ut sidene til Visit Telemark. 

Fjoneferga -  Norges minste kabelferge har plass til 3 personbiler
Fjoneferga - Norges minste kabelferge har plass til 3 personbiler

Fjoneferja i Nissedal, MF Nissen, frakter deg over Fjonesundet, mellom Fjone og Framnes, et 500m bredt sund i innsjøen Nisser. 

Fjonesundet ferjekafe ligger ved ferjekaia. En koselig kafe med plass både ute og inne, med flott utsikt over Nisser og fin badestrand.  

Bildet er hentet fra visittelemark.no 

M/S Fram
M/S Fram

M/S Fram er en veteranbåt fra 1909 som seiler på de vakre innsjøene Nisser og Vråvatn. Båten ligger ved Straand Hotel's brygge i Vrådal.

I perioden mai til oktober kan du bli med på en to-timers slusecruise i vakker innelandsskjærgård, gjennom trange sund og mellom idylliske små øyer.

Sykling i Nissedal
Sykling i Nissedal

Store områder med svaberg og 100 kilometer med sykkelstier i heia gjør Nissedal til et mekka for terrengsyklister. Du kan også oppleve den historiske jernbanestrekningen mellom Åmli og Treungen fra 1913 - Treungbanen - på to hjul.

Det er også mulig å sykle rundt hele eller deler av innsjøen Nisser. Turene kan være på alt fra 1 til 5 mil lange. 

Bildet er hentet fra visittelemark.no / Foto: Per Kveim


Naturaktiviteter i Nissedal (Bildet er fra Rindefjell mot Kyrkjeneset)
Naturaktiviteter i Nissedal (Bildet er fra Rindefjell mot Kyrkjeneset)

Vakre Nissedal, der ruvende fjelltopper vokser opp av vannet og det finnes flere turstier enn mennesker, er et fantastisk sted å nyte Vest-Telemarks unike natur. Til fots, med fiskestang og kano, eller kanskje aller helst på en stisykkel. Her venter et mangfold av aktiviteter for store og små.